Categories
Uncategorized

IDEAL INSPIRATIONAL BLOGGER AWARD..!

First of all I wish to express my heartfelt gratitude to my friend and fellow blogger Akshita Bansal Ji, akshita bansal @feedsbyakshita for nominating me for this great award. I always seek inspiration from my fellow bloggers and it is heartening to note that some friends consider me giving some inspiration to others. Thanks for believing in me to be a part of this award. Thanks again Akshita ji akshita bansal @feedsbyakshita for this wonderful nomination.

I would recommend that my blogger friends refer to her blog posts, which include wonderful poetry and other write-ups in English and ,it’s really wonderful going through her blog posts, I’m sure you would enjoy her posts.

This award is important because it really makes a good impact, we can have on other people’s lives, and that they are able to connect with what we write.
________________________________________
RULES OF THE AWARD.

1. Thank the person who nominated you and provide a link back to his/her blog.
2. Answer their questions.
3. Nominate upto 9 other bloggers and ask them 5 new questions.
4. Notify the nominees through their blog by visiting and comment on their blog.
5. List the rules and display the ‘ideal inspirational blog award’ logo.
6. Provide the link of the award creator of the ‘ideal inspirational blogger award as ‘rising star’ from ideal inspiration.https://idealinspiration.blog/
________________________________________
So once again after expressing my heartfelt thanks to akshita bansal @feedsbyakshita for nominating me, I now proceed to answer the questions from her.



THE Questions and Answers


1. WHAT INSPIRES YOU TO WRITE ?


Ans. It is life, which itself is a big question, a big challenge. It also does ask many questions and makes us react in many forms, of which one form is writing blogs. There are many mediums of expression- drawing, painting, Acting, making films and TV serial, also participating in debates for some people. I think writing is also a good option and with the availability of online platforms, it is most appropriate for people like me who don’t want to spend money in publishing books etc. and can directly reach the target audience through this.


2. WHAT ALL DO YOU DO TO KEEP ALL YOUR DISTRACTIONS AWAY?

Ans. It is a quite difficult question. Is it always necessary to avoid distractions? Sometimes while writing poems, distractions also help in being more creative and imaginative. However, concentration is definitely important in life, one can learn by practice how to concentrate and when distractions are more powerful, we can take a break for some time and resume later, sometimes it may help us to be more creative.

3. IS THERE ANY KIND OF ADVICE YOU WOULD LIKE TO GIVE TO THE PEOPLE IN PAIN?

Ans. There was one advice which some saint gave to somebody, whether in pain or being big headed, when everything is in your control. And the advice was- ‘This situation would also not remain forever‘. We can study some inspiring literature, life history of great people. In life everybody has to face ‘ups and downs’, we also do understand under these conditions, who actually are our real well wishers. More than giving advice, we should try to help such people, if we can.

4. WHAT WILL YOU DO IF YOU FIND A PERSON DEPRESSED OR STRESSED OUT? DO YOU THINK THAT WILL HELP?

Ans. Sympathy and empathy are the things everybody can provide. We should try to understand what are the things that have brought the person in that condition. When we listen to the pains of a person and try to infuse hope in him, it makes a great difference. There are many things which would depend on actual condition of a person and gravity of the problems. Depending on nature of the problem, we can decide how to proceed, whether it needs medical attendance or what?

5. WHAT ALL OTHER WAYS CAN YOU THINK OF INSPIRING OTHERS, OTHER THAN WRITING?

Ans. The real thing in society, that we can do is being a good friend, neighbor, colleague etc. We need to have a friendly behavior and helping attitude. Listen to them with sympathy and empathy. If we are in a position to do so, we can encourage people to do things, which might help them in moving forward. Let others feel that you are the person with whom they can freely share their joys and sorrows and also seek advice if needed.


Now is the turn to nominate some blogger friends and also to notify them.

I am really sorry I am never able to pick up some names for nomination. I nominate all blogger friends who go through this blog post to feel that it is my nomination for them. They may take the baton forward and write the ‘Award blog post’ and nominate their creative friends further.

Further regarding questions-

I feel that the questions asked by Ankita Ji are pretty good, and you may take these questions from my side and give your inspiring answers on them. I repeat the questions asked by Ankita Ji, for you-

________________________________________

1. WHAT INSPIRES YOU TO WRITE ?
2. WHAT ALL DO YOU DO TO KEEP ALL YOUR DISTRACTIONS AWAY?
3. IS THERE ANY KIND OF ADVICE YOU WOULD LIKE TO GIVE TO THE PEOPLE IN PAIN?
4. WHAT WILL YOU DO IF YOU FIND A PERSON DEPRESSED OR STRESSED OUT? DO YOU THINK THAT WILL HELP?
5. WHAT ALL OTHER WAYS CAN YOU THINK OF INSPIRING OTHERS, OTHER THAN WRITING?
________________________________________
With that I again thank Ankita Ji for nominating me and request my fellow bloggers to take it forward.


I wish you all the best and hope that some of my friends would voluntarily take it forward.

Thanks a lot.



******

Categories
Uncategorized

AWARD Nomination

GREAT ACHIEVER “महासिद्धी” BLOGGER AWARD I (GAMBA I)



I have been nominated by my fellow blogger Sh. Kamal Shreshtha- Kamal’s Blogginh Café- @kamalsbloggingcafe (https://kamalsbloggingcafe.wordpress.com) for the GREAT ACHIEVER “महासिद्धी” BLOGGER AWARD I (GAMBA I). I am very much thankful to Mr. Kamal Shreshtha for that and request you all to visit his site mentioned above to know him more.


I am just reproducing the description given by Mr. Kamal Shreshtha about the award, so that you may not miss anything important about it.

“Introduction
It has given me an extreme happiness and immense pleasure that I am here to introduce a ‘GREAT ACHIEVER “महासिद्धी” BLOGGER AWARD‘ to expand peace in our global village- WordPress. This award goes to a real achiever and successor who has been giving their creative feelings and thoughts exquisitely presenting a good perfection of work of art in WordPress Writing.


I am from a birthplace of Gautam Buddha who enlightened many parts of the world in his lifetime by his wisdom and knowledge of equanimity, or peace of mind which is achieved by detaching oneself from the cycle of craving that produces trouble. And, from a lap of Mount Everest, giving adventurous taste of mountain climbing to the people around the world. The most important thing is purity from the Himalayas, everyone get tastes of pure water flowing from mountain to the hills and then Terai region spreading tranquility in spring.


“महासिद्धी” is a term for someone who embodies and cultivates the “Siddhi of perfection”. A Siddha is an individual who, through the practice of sādhanā, attains the realization of siddhis, psychic and spiritual abilities and powers.


We are a member of a global village “WordPress” to help shape the world peacefully through our continuous effort to dedicate and invest our valuable time for writing giving a perfection, i.e. “महासिद्धी”.
Concept of PEACE


The peace obtained from the physical substances is momentary. Only the peace sprouted from the content of soul of human-beings can be a long-term and everlasting. Hence, every human-being should search peace within their own inner heart and soul to live in a peaceful environment.


Therefore, human-beings should establish peace to expel chaos, tyranny, exploitative nature, bad traits and bad virtues from not only in them but also from a society. So, peace is one and only the source of human-beings to achieve or aim happiness, delight, cheerfulness and zeal in life. I believe this award will give all of you a strength to eradicate bad traits from our global village- WordPress.


Concept of SAVE ENVIRONMENT
Environment plays an important role to make the living beings healthy in the Earth. One of the kind, generous and intelligent living being is human being. So, human being is the superior social animal who is totally responsible for the use of natural resources, conservation of animals and plants or insects around.


Humanity’s entire life support system depends on the well-being of all the environment factors. We are the responsible force or member of the SAVE ENVIRONMENT Community to create balance in ecosystem in our surrounding. We have natural (light, air, water, etc.), industrial (Villages, cities, factories, etc.) and social (Schools, universities, companies, WordPress, etc.) environments. The future of environment is in danger. So, it’s an initiative to promote SAVe ENVIRONMENT through WordPress Writing.


How does it work?
So, ‘GREAT ACHIEVER “महासिद्धी” BLOGGER AWARD’ help spread peace around the world sharing love, fun and happiness creating a beautiful Global Village. The term global village has been used to express the idea that people throughout the world are interconnected through the use of new media technologies. That’s the reason, we are able to expand peace in our global village using the web platform – WordPress writing; personally encouraging fellow bloggers to express feelings and thoughts creatively a worthwhile. This award will be given for Best Poem, Best Novel, Best Story, Best Photography, Best Travelogue, Best Article, etc.


The very essence of giving an award is to recognize the expertise and outstanding achievement in a particular field. The ‘GREAT ACHIEVER “महासिद्धी” BLOGGER AWARD’ will be awarded to an outstanding, qualified, dedicated and creative person for presenting a quality works of art. The certificate will be provided as a badge for Great Achievers as a GAMBA WORDPRESS SHINING STAR AWARD for PEACE & SAVE ENVIRONMENT.


Rules & Regulations


1. Thank the person who nominated you, with a link to their blog. In your case it would be me- Shri Krishna Sharma- My Blog address- https://samaysakshi.in/

2. Make a Post of the Award with a Statement on Concept of PEACE & SAVE ENVIRONMENT as above.

3. Mention the rules and regulations.

4. Ask 7 questions of your choice. One of the question most include about “PEACE” and one for “SAVE Environment”.

5. Nominate at least 7 fellow bloggers or more to 21 bloggers and notify them.

6. Follow @kamalsbloggingcafe (https://kamalsbloggingcafe.wordpress.com) to secure certification as a badge to get a chance of collecting badge of GAMBA WORDPRESS SHINING STAR AWARD for PEACE & SAVE ENVIRONMENT. For more details visit https://kamalsbloggingcafe.wordpress.com/award/.


Now I am attempting to answer the questions asked by Mr. Kamal Shreshtha:

1. How can you be a good blogger as a member of WordPress Global Village?

Ans. I feel that for any role, one must be sincere, believe in universal brotherhood and be sincere about the role he or she is playing.
2. Could you please define a word “PEACE” from your point of view?

Ans. The situation today is not a very desirable one, For real world peace all nations have to leave the lust for extending their boundaries and give utmost importance to peaceful co-existence.


2 A. How can we save a tree?

Ans. We can take responsibility of some trees nearby and not alow anybody to cut them.
3. Do you think human trafficking is still a crosscutting issue?

Ans. There are so many diversities in the world. People with money think that with money they can buy anything. So there are all types of exploitation at national and international level. Poor people of south east Asia face it all the more.

4.What thing do you sacrifice to make a happy family environment?

Ans. Normally one has to give time and as per requirement one may have to sacrifice anything as such.
5. Which animal do you like most? Why?

Ans. Normally we consider cow the most useful animal, we get milk and so many useful things from their family, bulls help farmer in the fields. But I would not like to discriminate between, I love all animals, I have two pet dogs and we love them as family members.

6. What do you think about the journalist or youtubers?

Ans. Journalists and Youtubers can play can play an important role in educating people and promoting art and cultures. It depends on them on what role they choose for themselves.
7. Is a movie-star play a vital role to aware most of the people around the world or just they present their performance to earn money?

Ans. A movie star is followed by millions, people love them. They can choose which roles they play and they must try to give the positive message to the people. Anybody who plays his role sincerely does service to the nation.


Regarding nominations, I also follow the gesture that Mr. Kamal Shreshtha made-
I am hereby nominating all of my fellow bloggers or visiting bloggers who have seen this post.
Now, I have nominated you all, so you are also nominating the best and capable personality you have seen.
I also repeat the questions posted by Mr. Kamal Shreshtha for you to answer, you may choose fresh questions however for your nominees.
The questions passed on to you are-
My Questions to My Peaceful Bloggers:
1. How can you be a good blogger as a member of WordPress Global Village?
2. Could you please define a word “PEACE” from your point of view?
2A. How can we save a tree?
3. Do you think human trafficking is still a crosscutting issues?
4. What thing do you sacrifice to make a happy family environment?
5. Which animal do you like most? Why?
6. What do you think about the journalist or youtubers?
7. Is a movie-star play a vital role to aware most of the people around the world or just they present their performance to earn money?


Let’s Live in one roof of a global village- WordPress. Thank you for the support, everyone! Love lots. I hope all of you will pass on the positivity around peacefully and help other bloggers like us who are in need of that limelight and celebrate the charming moment of ‘GREAT ACHIEVER “महासिद्धी” BLOGGER AWARD’.


I congratulate you all and hope that you would carry forward the baton of peace and happiness through this activity.


Keep Blogging. Thanks.